Over de grens

Heerlijk: ‘het politieke debat’ start weer. In de aanloop naar de vorige verkiezingen sprak S. van Haersma Buma van het CDA de opmerkelijke woorden (over het taalgebruik van G. Wilders in dat debat) : ‘Het mag er best hard aan toegaan, en soms mag je ook wel over de grens gaan, maar…’ – en toen volgde er iets obligaats in de trant van ‘geen hele groepen wegzetten’.

Altijd fijn, als dergelijke beschaafde types je verzekeren dat het er hard aan toe mag gaan in een debat – daarmee bedoelen ze dat je dingen mag zeggen als ‘u draait en u bent niet eerlijk’ -, maar je zou toch verwachten dat juist zij vinden dat je niet over die grens mag gaan. Dat bedoelde Buma natuurlijk ook, maar hij – suggererend ook niet van peperkoek te zijn, en graag ‘een stevig robbertje’ te vechten – zei precies het tegenovergestelde. Niet handig, in een debat. Buma, niet over de grens! Want daar zijn grenzen voor, dat je er niet overheen gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *