Oplijnen

Een marechaussemedewerker, geïnterviewd voor de radio na een incident met F16’s: ‘Wij zijn getuigen aan het horen, we willen de zaak zo snel mogelijk oplijnen en opschalen.’

Klinkt wel lekker, ‘oplijnen en opschalen’. Aanpakken. Groots werken. Helikopterview. Dat ‘opschalen’ is een uitermate populair begrip aan het worden, net als het verwante ‘schaalvergroting’. Meestal wordt er niets meer mee bedoeld dan iets als ‘uitbreiden’.  In dit geval zal de man wel bedoelen dat in meer geledingen van de organisatie wordt gezocht naar betrokkenen. Maar wat is nou toch ‘oplijnen’? De Taaldokter kan er echt geen chocola van maken. De interviewer waarschijnlijk ook niet, maar die vroeg er niet naar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *