Nieuwjaarsboodschap van de Taaldokter

Geachte lezers en wie dit verder onder ogen krijgen,

De Verenigde Naties hebben het jaar 2008 uitgeroepen tot het Jaar van de Talen. Overigens ook tot het Jaar van de Aardappel, het Jaar van de Aarde en het Jaar van de Sanitatie (wat dat ook moge betekenen), terwijl de Europese Unie ons het Jaar van de Interculturele Dialoog toekent, en wij in Nederland ook nog te maken hebben met het Jaar van het Religieuze Erfgoed. Dit alles valt toe te juichen. Een jaar zonder thema is geen jaar. De Taaldokter neemt deze gelegenheid graag te baat om zich aan te sluiten bij het internationale Jaar van de Talen – en maar meteen 2008 uit te roepen tot het Jaar van de Gewonemensentaal.

Kortom: dat u allen de rijke mogelijkheden en vreugde der taal ten deel vallen in een helder en begrijpelijk, diepgravend en informatief, wervend en zakelijk, eenvoudig en doeltreffend, nauwgezet gecorrigeerd, vlot geredigeerd, degelijk gestructureerd, drastisch ingekort, grondig herschreven, prettig leesbaar, logisch en prikkelend 2008!

Ik dank u voor uw aandacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *