Kunstgelul revisited


Zozo… het oeuvre omvat ook ‘toegeëigende werken’. Gejat spul, eigenlijk. Alsof dat een pre is. Gelukkig hebben we hier een kunstenaar die niet iets maakt, maar ‘in zijn werk refereert aan’. (‘Refereert naar‘, hoor je vaak in zulke gevallen.) Deze artiest refereert onder meer aan ‘literaire verhaalstructuren’. Dus niet aan literatuur zelf – dat zou wat al te makkelijk zijn. Nee, voor minder dan de ‘literaire structuren’ doen we het niet. En daar refereert hij dus aan. Hij verwijst ernaar, eigenlijk.
Het lijkt wel of die catalogi- en bordjesschrijvers het publiek zo snel mogelijk de galerie uit willen jagen met dergelijke kul; jammer, want misschien heeft die kunstenaar het zelf ook niet bedacht, en maakt hij best aardige dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *