Adempauze in de sfeer van de loonvorming

Eerder tekende de Taaldokter al een pijnlijk stukje Doekliaans op. Doekle Terpstra, voorzitter van de HBO-Raad, grossierde onlangs op tv weer in erbarmelijke leegpraat. Het was weer ‘collectieve sector’ voor en ‘het publieke domein’ na. Toen zei hij: ‘Er wordt sterk afgewenteld in de richting van de overheid.’ Mooie voorbeeld van passivitis én het Syndroom van Richting in één zin. Verder had hij het over ‘beleggingen in de aandelensfeer’. Niet direct aandelen, dat nou ook weer niet, maar wel iets in die sfeer dus. Right. Ook vroeg hij zich af ‘wat er gaat gebeuren in de sfeer van pensioenen’. Klap op de vuurpijl was wel dat we ‘een adempauze hebben genomen op het gebied van de loonvorming in Nederland’. Kampioen eufemisme, Doekle. Maar ja, je kwaliteit wordt medebepaald door je gesprekspartner, en dat was de voorzitter van de ondernemingsraad van de ING, die sprak: ‘Ik wil u wel aangeven dat dit niet alleen in Nederland speelt.’ Dank u wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *