Onderwijs verbetert onderwijs

In een online onderzoek van de Taalunie wordt gevraagd hoe belangrijk de deelnemer het volgende thema vindt:

‘Het onderwijs doet er alles aan om het taalonderwijs te verbeteren. Met een serie conferenties voor begeleiders onderzoekt de Taalunie hoe vernieuwingen in het onderwijs Nederlands het best renderen. Wat werkt en wat niet?’

Hoe je het adequater kunt formuleren is nog niet eentweedrie duidelijk, maar zo staat het er wel erg cryptisch: ‘Het onderwijs doet er alles aan om het taalonderwijs te verbeteren.’ De overheid? De Taalunie? Iedereen die in het onderwijs werkt? Het was allemaal beter geweest. Maar ‘het onderwijs’? Wat is dat?

‘Het onderwijs’ dat ‘het taalonderwijs’ wil verbeteren, dat riekt naar ‘de branche’ die ‘de financiële branche’ wil verbeteren, of ‘de sector’ die ‘de zorgsector’ wil verbeteren. Wij van het onderwijs adviseren taalonderwijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *