Crisistaal

Drie recente staaltjes crisistaal.

Groot in omvang
Het NOS-journaal: ‘De schulden van Spanje zijn veel groter – in omvang – dan die van Griekenland.’ Gelukkig maar, je zou vrezen dat ze groter waren in … ja, in wat dan eigenlijk? Veel leger – in holheid – is nauwelijks mogelijk.

Spanderen
Ex-minister van Financiën G. Zalm: ‘Je kunt je niet uit de problemen spanderen.’ (Toen het gebruikelijk was spenderen ‘spanderen’ te noemen, was Zalm nog niet geboren.)

Het verhaal
De huidige minister van Financiën J.K. de Jager: ‘Ik denk dat we ook juist als Nederland een heel stevig verhaal hebben neergezet.’ Want natuurlijk moet je ook in tijden van crisis ‘een verhaal’ ‘hebben’, ‘kunnen vertellen’, of, wacht eens, had je ‘een verhaal neerzetten’ al gehad? ‘Als Nederland’ dus. Alleen ‘met z’n allen’ ontbrak nog.

Vooralsnog formuleren we ons niet uit die crisis, zoveel is duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *