Ebermanie

De Ebermanie in de hoofdstad neemt ongekende vormen aan. Je zou gaan denken dat God zelf ongeneeslijk ziek is, wat best het geval zou kunnen zijn, gezien Zijn ingezonden brief van heden.

Zieke dokter en de Dood, Reinier Vinkeles, naar Jacobus Buys, 1792  – collectie Rijksmuseum

 

 

Lieve Mensen,

Tweeduizend jaar geleden schreef ik u dat ik slecht nieuws had gekregen van mijn artsen, maar dat ik nog een poosje uw heiland hoopte te blijven. De afgelopen eeuwen heb ik dat met veel plezier gedaan. Uw steun heeft mij daarbij enorm geholpen.

Aan dit poosje komt nu een einde. Vandaag kreeg ik van mijn artsen het bericht dat zij mij niet verder kunnen behandelen.

Ik heb mij bij Personeelszaken ziekgemeld. Mijn taken zullen voorlopig worden overgenomen door mijn plaatsvervangers op aarde.

Het was een groot voorrecht opperwezen te zijn van de mooiste en liefste stad van het universum. Ik dank u voor het in mij gestelde vertrouwen, voor uw betrokkenheid en voor alle steun en tegenspraak die ik de afgelopen eeuwen van u heb gekregen.

Zorg goed voor onze stad  en voor elkaar.

Vaarwel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *