Stereotypen: nou en?

Vandaag in de Volkskrant: een licht bewerkte versie van mijn pleidooi voor stereotypen (in (jeugd)literatuur).

PDF

2 thoughts

 1. Beste Joost,
  Ik heb (witte heterosexuele Nederlander zijnde) niets tegen immigranten, mensen met andere huidskleuren dan de mijne, veegpieten of witte, goudkleurige, enz. pieten, homo’s of mensen van welk gender dan ook, de Islam (afgezien van bepaalde uitwassen daarvan), enz. Integendeel. En ik ben het volledig eens met uw column in de VK. God hoede ons voor literatuur ‘op recept’: zoveel procent ‘van kleur’, zoveel procent ‘andere genders’, zoveel procent kokende mannen of vrouwen met hoge directieposten, enz. enz.
  Hans

 2. Beste Joost,

  Ik heb met volle teugen genoten van je ‘Stereotypen in boeken: nou en?’ Al ben ik het niet met je slotconclusie eens – ‘Het zijn maar woorden’ – je filippica tegen de huidige gedachtenpolitie en taalinquisitie onderschrijf ik voor honderd procent. Fijn dat we niet alleen zijn…

  Hartelijke groet,

  Remko van Broekhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *