Het Identiteitsalfabet

Ook het zogeheten spelalfabet moet er aan geloven: dat ‘reproduceert een wittemannennorm’ en moet dus ‘diverser’ , neolands voor: elke aberratie haar eigen  hokje – maar verder zijn we erg tegen hokjesdenken.  Dan liever meteen een Identiteitsalfabet! Dit nieuwe alfabet is gewrocht door eendimensionale taalzeloten die zich  slechts ‘gerepresenteerd voelen’ door wie op ze lijkt,  gelijkheid verwarrend met gelijkvormigheid, alles in de quasi-progressieve, maar in wezen diep-bekrompen, verpolitiekte fraseologie van ‘inclusiviteit’.  Dat betekent dat de A van Anton die van Ali wordt, de C van Cornelis die van Celine, de D van Dirk die van Daniel en de Z van Zacharias die van Zeynep. Fantasieloos is een milde omschrijving van de geestelijke dorheid die zo’n voorstel uitwasemt.
Het was natuurlijk ondenkbaar gewoon het NAVO-alfabet te gebruiken, wegens de kwalijke A van Alfa, P van Papa, U van Uniform en W van Whiskey. En daarom vindt Uw Taaldokter: voer dan maar meteen het Identiteitsalfabet in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *