Het gaat heel erg over

Misschien ligt het aan zijn relatieve onbekendheid met een bepaald soort theater- en muziekgenres, maar de Taaldokter vindt het altijd wat moeilijk als mensen zeggen dat die ‘ergens over gaan’. Onlangs hoorde hij ene Giovanca beweren: ‘Die voorstelling gaat heel erg over…’ – waarover, dat drong al niet meer tot hem door.

Sommige boeken, nou ja, daarvan kun je zeggen dat ze ‘ergens over gaan’. Maar muziek? Dans? Het komt hem altijd voor alsof de spreker de materie geforceerd toegankelijker probeert te maken door maar te melden dat het ‘ergens over gaat’. En dan niet een beetje, nee: ‘heel erg’. Op zo’n moment dringt de vreselijke uitdrukking ‘dat gaat helemaal nergens meer over’ zich onwilekeurig aan hem op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.