Synergie en chemie

Dat voetbalclub FC Twente trainer C. Adriaanse ontsloeg was volgens de clubleiding niet alleen noodzakelijk omdat ‘iedereen een totaal ander verwachtingspatroon over de samenwerking’ bleek te hebben en er ‘een onoverbrugbaarheid in verschillende gedachten van voetbalcultuur’ was ontstaan, maar vooral omdat ‘nooit de gewenste synergie en chemie’ waren ontstaan.

Wat is dat toch, waardoor ook in de zakenwereld dat belegen jarenzeventig-buurtwerkersjargon floreert, dat menselijke verhoudingen alleen in esoterische termen weet te beschrijven? ‘Klikken’ die ‘er zijn’, vonken die ‘overspringen’, ‘chemie’, ‘synergie’ waar ‘sprake van is’…

Soms vinden mensen elkaar aardig en kunnen ze goed samenwerken, soms niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *