Organische organisatie

In een Antwerpse lift heet een keuringsinstantie ‘keuringsorganisme’. Het woord wekt de indruk dat we hier te maken hebben met een zeer dynamische instelling – niet zozeer door de medewerkers, maar doordat zij zélf een levende entiteit is. In combinatie met liften roept dat de associatie op met de mindere horrorfilm. ‘Al kort nadat de eerste sporen van het keuringsorganisme in de schacht waren gesignaleerd, begon de lift kuren te vertonen. Spoedig bleek dat het organisme diep in de cabine zelf was doorgedrongen. Toen de uitlopers na een week niet alleen de wanden aan de binnenzijde hadden overwoekerd, maar op alle etages uit de liftschacht begonnen te groeien, werd de lift buiten werking gesteld.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *