Voorlichterstaal

De gemeente Amsterdam stuurt mensen die daarom vragen een e-nieuwsbrief, volgeschreven door voorlichters en woordvoerders – als ze tenminste niet klakkeloos persberichten of teksten van anderen overnemen. Niet dat dat iets uitmaakt, want het niveau is gewoonlijk lachwekkend: ‘De jongeren van het project, één team, één doel, bezoeken sloppenwijken, weeshuizen en andere maatschappelijke instellingen.’ Nog even afgezien van dat rare merkwaardige één team, één doel, dat pas bij de tweede keer lezen de naam van het project blijkt te zijn, maar de schrijver heeft niet de moeite genomen die even in met kapitaal of cursief te zetten, wat verder ook een uitermate lullige naam is (‘One man, one vote’, ‘Eén ei, geen ei’) – het is vermakelijk te lezen dat de opsteller sloppenwijken schaart onder ‘maatschappelijke instellingen’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *