Het regelement en Roden, denker

Op `forum Amsterdam’, onderdeel van de gemeentelijke website, plaatst de gemeente nieuwsberichten waarop bezoekers kunnen reageren. Reacties moeten wel stroken met het ‘huisregelement’. Een begrijpelijke en veelgemaakte fout, maar van een overheidsmedium verwacht je beter.

Inhoudelijk zijn de gemeentelijke bijdragen niet even sterk. Een voorbeeld. ‘Op 13 mei jl. presenteerde Carolien Gehrels het pamflet ‘Er kan zoveel meer’ onder het beeld Roden, de denker in het DTZ-gebouw.’ Aangezien er een datum bij het  bericht staat is dat ‘Op 13 mei jl.’ overbodig. Wat het ‘DTZ-gebouw’ is wordt ook bij doorklikken (naar een tekst van drie regels) niet duidelijk. Maar de kroon spant wel ‘het beeld Roden, de denker’…  Merkwaardig genoeg staat in die volgende drie regels correct dat het natuurlijk om De denker van Rodin gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *