Beter schrijven

Leuke én leerzame trainingen en workshops, altijd met uw dagelijkse praktijk als basis.
Het resultaat: betere teksten, efficiënter werken, betere service. En: minder kosten, minder tijdsbeslag en minder onnodige procedures.

Wat?
Taaldokter.nl biedt standaard de volgende trainingen. Behoefte aan een andere opzet? Individuele of specialistische trajecten? Daarover kunnen we afspraken maken.

  • Beter schrijven (Helder, zakelijk én aantrekkelijk) – 2/3 dagdelen
  • Beter formuleren (Professioneel formuleren) – 1/2 dagdelen
  • Beter structureren (Helder structureren) – 1 dagdeel
  • Beter argumenteren (Overtuigend argumenteren) – 1/2 dagdelen
  • De betere boodschap (Je kernboodschap) – 1 dagdeel
  • Beter beleid (Rapporten, voorstellen en adviezen) – 2/3 dagdelen
  • Betere speeches (Speechschrijven) – 2 dagdelen)
  • Beter beknopt (Complexe zaken bondig formuleren) – 1 dagdeel
  • Betere spelling en grammatica (Basiskennis opfrissen) – 1 dagdeel

Voor wie?
Voor iedereen die schrijft: brieven en mailtjes, plannen en rapporten, adviezen en voorstellen, besluiten, speeches, memo’s, notulen. Webteksten en papieren stukken. Voor managers, beleidsmakers en juristen, tot speechschrijvers, handhavers en administratief medewerkers.

Hoe?
Na een inventarisatie van doel en doelgroep werken we tijdens de training zo veel mogelijk met eigen teksten van de deelnemers, om optimaal aan te sluiten bij de praktijk. Bij de meerdaagse trainingen hoort een thuisopdracht op basis van een casus. Natuurlijk gaat het ook om lol in taal,  bijvoorbeeld door weetjes en anekdotes, een quiz of een speciaal dictee. Deelnemers krijgen persoonlijke tips en cursusmateriaal, een checklist en de Verbodenwoordenlijst. De opdrachtgever ontvangt een evaluatierapport met bevindingen en aanbevelingen. De trainingen lopen vaak parallel aan het herzien van (standaard)teksten: zo sla je twee vliegen in één klap.

Plus: online helpdesk. Gedurende de training kunnen deelnemers gebruikmaken van deze unieke service en de online helpdesk raadplegen. Binnen 48 uur krijgen zij tips, advies of concrete hulp.

Wat kost dat?
Taaldokter.nl verzorgt standaard trainingen voor minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers per groep. De kosten bedragen € 40,- per deelnemer per uur. Wilt u graag een andere opzet? Laat het weten!