Gehoreclaag

Fraaie illustratie van de Hollandse volksaard, gisteravond in een verder niet onaardig restaurantje: uitbater meent aan zijn ontkennende antwoord op onze terloopse vraag wanneer hij open is gedurende de feestdagen te moeten toevoegen: ‘We moeten ook een beetje om onszelf denken’.

‘We moeten ook een beetje om onszelf denken.’ Huilebalk. Alsof wij niet zojuist een fijn bedrag in zijn horecabeurs hadden geduwd. Alsof hij de gehele avond bezig was geweest alleen maar om óns, klanten, te denken. Alsof dat erg zou zijn geweest.

‘We moeten ook een beetje om onszelf denken.’ Dat mag best, maar doe dat een beetje discreet, ja? Want wij blieven dat gretige gehoreclaag niet. Die misplaatste conversatie. Die Algeheele Nivelleering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *