OverheidsOnzinGenerator

 

 

 

 

Na de KunstBullshitGenerator presenteert de Taaldokter nu ook zijn OverheidsOnzinGenerator (OOG). We kenden al de Bullshitbingo: het spelletje waarbij je verboden woorden (‘bullshittermen’) afvinkt, zoals ‘synergie’, ‘in de week leggen’, ‘bandbreedte’, ‘benchmark’ en ‘toegevoegde waarde’. Maar: overheidstaal is juist mede berucht vanwege combinaties van dergelijke gratuite termen, resulterend in aannemelijk en zelfs gewichtig klinkende, maar volledig betekenisloze zinnen: ‘De inzet van gemeentelijke professionals biedt perspectieven bij het samen optrekken rond de eigen verantwoordelijkheid zodat alle partijen over hun eigen schaduw heen kunnen stappen.’

Daarom is er nu de OverheidsOnzinGenerator (OOG): een handig schema dat helpt zulke constructies te herkennen, te voorkomen, en – voor wie de onbedwingbare neiging heeft – zelf te maken. Combineer naar hartenlust willekeurige termen uit de vier kolommen, en creëer uw eigen overheidsjargon. Altijd multi-interpretabel, altijd polyvalent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *