Onderlinge tweestrijd

Volgens Het Parool is een voetbalwedstrijd tussen Denemarken en IJsland een ‘onderling duel’; een onderlinge tweestrijd, dus eigenlijk. Het klinkt zo vertrouwd dat nauwelijks opvalt hoe overdreven die combinatie van ‘onderling’ en ‘van de IJslanders’ is. Net zo overbodig als ‘beide’ in ‘beide partijen werden het eens’, wanneer twee partijen tot overeenstemming komen.

Denemarken  speelt tegen IJsland en verliest. In een onderlinge wedstrijd. Tegen elkaar. Met z’n tweeën. Dus niet tegen Spanje. Dat dat duidelijk is. Klakkeloze interessantdoenerij, dat is het. Net zoals dat omschrijven van IJslanders als ‘eilandbewoners’. Dit soort journalisten noemt L. van Gaal ook nog steeds ‘de oefenmeester uit Avenhorn’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *